Roos Schlikker - Soof de Musical businessinstagramVector Smart ObjectVector Smart Objectnoun_8843_ccdates_facebookgrouparrow_bigplayarrow_big_lefttickets_twitters_youtube

Roos Schlikker

Roos Schlikker (Amsterdam, 1975) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en deed daarna een postdoc journalistiek. Tijdens die opleiding belandde ze bij het financiële tijdschrift FEM/De Week. Na twee jaar over economie te hebben geschreven was ze totaal stropdasmoe en nam ze ontslag. Daarna werkte ze jarenlang als freelancer voor allerlei bladen en kranten en schreef ze vier journalistieke boeken.

Tegenwoordig heeft ze een populaire column in het Parool en is daarnaast columnist van o.m. LINDA, Intermediair en Libelle. Ook schrijft ze fictie. Zo maakte ze onder andere de scenario’s van de comedy Bitterzoet op LINDA.TV en Net5 en filmpjes voor Kek Mama waarin ze ook een hoofdrol speelt (één van deze filmpjes werd onlangs bekroond met een Mercur Award). Samen met Erris van Ginkel schrijft ze geregeld voor het theater, ze waren onder meer de auteurs van de relatiecomedie Hart tegen Hart.

Roos schuift regelmatig aan bij programma’s als DWDD, RTL Late Night en WNL Opiniemakers. Ook was ze één van de kandidaten in Wie is de mol?. Afgelopen jaar verscheen bij Atlas Contact haar eerste roman: Huisje, boompje, beest.

Kookspecialiteit
Ik maak een heel erg lekkere Italiaanse melanzane alla parmigiana.

<< Terug

Koop nu tickets voor Soof de Musical

Nieuwsbrief

Samenwerking

De musical wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met het Luxor Theater Rotterdam, Chassé Theater en Parkstad Limburg Theaters.